Kort om Strezia

Strezia AB (556838-2401) är ett privatägt riskkapitalbolag som grundades 2018 och ägs av entreprenören Kristofer Turland (via moderbolaget Strelitzia Holding AB); som specialiserat sig på att hjälpa företagare och dess bolag i tidig fas att nå sin fulla potential. Kristofer var grundaren och ägaren av det svenska mjukvarubolaget OptiWay AB, som grundades 2005 och såldes 2018 till Visma Group, som är Europas största molnbaserade mjukvarubolag (www.visma.com). Han arbetade också som vd för OptiWay AB mellan åren 2005 till 2020.

Investeringsfokus

  • Strezia undviker traditionella investeringsstrategier för att sprida risk över sektorer och beslutade istället att fokusera endast på innovativa startups och små företag med unika data- och tekniklösningar.
  • Strezia tror på långsiktiga projekt där teamets intressen sammanfaller med dem från mycket motiverad ledningspersonal; tillsammans strävar vi efter att stimulera kreativa förändringar och återuppliva den strategiska potentialen i företag.

Våra investeringar

  • Vi investerar främst i ett tidigt skede och små företag med ett starkt resultat av att möta resultatutmaningar och i företag med betydande tillväxtpotential.
  • Vi har åtagit oss att utforska möjligheterna att samarbeta med våra likvärdiga, likväl som ledningsgrupper som en del av kreativa buy-out / buy-in-initiativ.
  • I vissa fall kan vi investera i mjukvaruprojekt där vi ser snabb marknadstillväxt. I sådana fall är vårt krav att Strezia blir huvudägare av framtagen produkt/tjänst.

Kristofer Turland, M.Sc.

Entrepreneur/Investor
m: +46 703-12 21 70
kristofer.turland@strezia.com